Triste katteskjebner (blogg 21)

Bilde

Mandag gikk ferden til Exotic Feline Rescue Center (EFRC) i Indiana (http://www.exoticfelinerescuecenter.org/home.html) . Det var en kjøretur på rundt to timer og vi var 10 stykker fra parken som reiste avgårde.

 Bilde

EFRC ble grunnlagt i 1991 av Joe Taft. Misjonen var enkel; de ville gi permanente hjem for eksotiske katter som hadde blitt mishandlet, forlatt, misbrukt eller av en annen grunn ikke hadde steder å leve ut sine liv. De ville også være et sted som lærer publikum om disse vflotte dyrene. Her finnes ca 230 kattedyr fordelt på 9 forskjellige arter. Historiene de bærer er triste og mange av dyrene er reddet fra private hjem.

Det er nesten helt utrolig, men det finnes flere tigre i private hjem i USA enn det finnes ville tigre totalt i verden! Hva som får folk til å i det hele tatt TENKE på å skaffe seg tiger som ”kjæledyr”, er mer enn det jeg kan fatte og begripe! Eller en løve…

Bilde

Ingen av historiene han fortalte, var under noen omstendigheter hyggelige. Det var alt fra katter som hadde levd i små kasser – og hadde gjort det i mange år. Det var katter med bakgrunn i sirkus og det var katter som hadde tatt livet av sine eiere. Og når jeg sier katter, så er det i hovedsak løver og tigre. Noen av leopardene var reddet fra en skjebne som pelsdyr og en av løvene var reddet (eller kanskje eieren var reddet i første omgang) fra et hjem hvor den levde innelåst / barrikadert i stua.

Forholdene på EFRC var både og. Enkelte av hegnene var store – andre for små etter min mening. Men intensjonene er gode og de er reddet fra langt kummerligere forhold enn det de nå lever under. Parken vokser sakte med sikkert i areal og dyrene får bedre og bedre forhold. Jeg deler mest bilder i denne bloggen. Historiene er altfor hjerteskjærende til og deles….

 Bilde

Tirsdag er det avreisedag og mandag kveld ble tilbragt med mange av staben i WP. Vi reiste til ”huset til Tom” – en av de som jobber som frivillig i parken. Latter, prat og mat – og så var det pakking og forberedelser til avreise som sto på agendaen.  Tirsdag går turen til Chicago og jeg er spent på hvordan det kommer til å gå….

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: