Dyregalla 2022! Norges første Dyregalla!

Stemningsrapport fra Norges første Dyregalla! En fantastisk kveld er over og vinnerne har fått sine priser!

Lørdag 29. oktober var det på med festdrakt, bunad og lang kjole. Diplomer til vinnerne, plakett med gullkant med sirlig inngravert tittel, en fantastisk premie fra Vom og hundemat og en bildekavalkade og historie som skulle sørge for at alle finalistene fikk noen minutters berømthet og fikk skinne litt ekstra for alt arbeid som legges ned for og med dyr og som for det meste er helt usynlig for andre. 

Hensikten er å rette fokus mot hva dyr betyr for mennesker – og hva mennesker betyr for dyr. Dyregallaen er for alle. Ikke bare de som viser seg på pallen med rosetter, pokaler og utmerkelser, men for de som brenner for, engasjerer seg i, bruker tid på og som får beriket sitt liv og hverdag sammen med dyr.»

Vi er Anna Compton fra Dyreatferdssenteret og teamet fra Drammen Hundesenter. Historien og bakgrunnen for Dyregallaen kan du lese her: www.dyregalla.no

Dyregallaen er en gammel drøm. Helt tilbake da tanken var Hundegalla begrenset til hunder i Buskerud. Så ble det hunder i Viken. Og med gode innspill fra Anna, ble det Dyregalla i enda større format enn jeg så for meg i starten! 

Vi fikk omtale i media og ryktet om en Dyregalla begynte å spre seg. Det førte til at vi fikk inn MANGE nominasjoner og juryen plukket ut 5 semifinalister i hver kategori. Deretter fikk «folket» stemme i en uke. Nesten 6000 stemmer tikket inn og sendte 3 finalister tilbake til juryen. Etter lange og mange diskusjoner, kom juryen frem til vinneren og det var kun juryen som visste hvem som vant helt frem til gullkonvolutten ble åpnet lørdag kveld! 

Litt av magien var jo at finalistene kunne komme på gallaen. Med følge og heiagjeng. Siden Dyregallaen var lagt til samme helg som dyretrenerseminar med Ken Ramirez, så var deltagere fra seminaret også invitert. Og festsalen var full – MED VENTELISTE!!!

Bordene var dekket med hvite duker og lysestaker som glitret i gull. Lyng prydet bordet (og høsten) og 84 mennesker (fullbooket festsal!) hadde kledd seg opp i kjoler, dress og var i gallastemning! River Station Hotell var perfekt til formålet og hovmesteren holdt tidsskjemaet perfekt! Det skal litt til å skifte fra seminar til galla på 1 1/2 time! I samme rom! 

Med oss på laget hadde vi Vom og Hundemat som stilte med kjempefine premier til vinnerne og sponset middagen til alle finalistene! Robert Sørlie holdt foredrag om sitt liv som hundekjører og delte film og bilder som tok pusten fra de fleste. Jeg er ikke helt sikker på at filmen han viste førte til rekruttering i hundekjørermiljøet, men vi skjønte i alle fall at hundekjøring på det nivået ikke er for pyser….

Film Jeff King:https://www.youtube.com/watch?v=dAHa-6VkUQY 

Vi har fått så mange fine tilbakemeldinger! Det ble som vi håpet; latter, tårer, applaus, trampeklapp og stolte finalister og vinnere! 

 Vinnere Dyregalla 2022:

Årets Ildsjel: Anne Grete Lindvik

Årets Dyrehelt: Tuna

Årets Unge Dyreelsker: Vårin Skaugen Åsbakk

Årets Dyrefoto: «Du og jeg» / Laila Bruun

Årets Hederspris: Runar Næss

Dagens overraskelse: Life Atchievement Award: Renate Nydal

Vi gratulerer alle nominerte, semifinalister, finalister og vinnere!

Tilbakemeldinger:

En av vinnerne skriver:

Dyregalla 2022 – for en opplevelse! 

I går kveld var jeg invitert til årets dyregalla i Drammen. Drammen hundesenter/Gro Saugerud og Dyreadferdssenteret/Anna Compton sto bak arrangementet. Så her var det fantastiske mennesker og historier som rørte oss alle, årets ildsjel, årets dyrehelt, ung dyreelsker, årets hederpris, og en ekstrapris for livslang engasjement – og oppi alt – årets dyrefoto.

Fantastisk å vinne med bildet «Du og jeg» – et bilde jeg vet betyr mye for eieren. Takk til de som nominerte, takk til alle som stemte og takk til juryen – dette var virkelig en opplevelse – og så flotte premier har jeg aldri fått (bag fullt av flott turutstyr) – så tusen takk også til Vom hundemat som sponsor!

En annen skriver:

ÅRETS DYREHELT!

I går gikk den aller første Dyregalla 2022 av stabelen og Tuna var nominert, semifinalist og til slutt finalist i kategorien Årets Dyrehelt.

Og på 11-års dagen sin så fikk hun all den heder og berøm hun fortjener fordi hun er den hun er. Min lille stjerne og støttespiller, gledesspreder og kilden til mestring for så mange.

Når jeg startet eventyret i 2015, så hadde jeg aldri kunnet sett for meg at vi skulle havne her. Jeg er ydmyk og vil også rette fokus på de andre nominert i samme kategori. Dyr altså…for noen herlige skapninger vi er så heldige å få dele livet vårt med. De fortjener det aller beste fra oss – alltid. 

En herlig kveld med et utrolig viktig fokus – på dyrene, deres velferd og hvor fantastiske de alle er på hver sin måte.

Og for noen premier!!! Tuna påstår sitteunderlaget fra Vom og Hundemat er hennes og jeg mistenker også hengekøya blir en favoritt 

Jeg mistet munn og mæle, så får benytte anledningen her til å takke Anna B. Compton Dyreatferdssenteret og Gro fra Drammen Hundesenter for at dere stått på og satte en herlig ramme for feiring av alle dyr! Jeg kom hjem mett og passe tummelumsk til ei kjempeblid jente som ikke hadde den ringeste anelse om hvor mange som hadde klappet for henne. Hadde hun det, så er det mulig hun hadde blitt mindre brydd enn jeg ble 

Gleder meg til fortsettelsen.

Og igjen, takk til alle dere som heiet, delte og stemte på Tuna!!!

TUNA ALTSÅ…. FOR EI DAME – ELSKER DEG 

En tredje skriver:

DYREGALLA 2022

Det er ikke mange som kan få meg til å grave frem finstasen nå for tiden – men når Gro Saugerud og Anna B. Compton inviterer til Festmiddag Dyregalla 2022 er det bare å børste muggen av de høyhælte! 

Tusen takk for et fantastisk initiativ og godt utført event, dette setter en ny standard for dyrevelferd i Norge! Og for en glede å få tilbringe en kveld med så mange dyreelskere, venner og kollegaer.

Vi er klare for en ny Dyregalla 2023! Vi er snart klare til å ta i mot nominasjoner! Vi gleder oss! Tusen takk til Vom og Hundemat som sponset vinnerne med fantastiske premier!

.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: