Lykke på Sommertoget

NRK Sommer 6

"Hvis mitt bidrag på 4 minutter kan gi en nøkkel inn til barns læringsverden, så er det verdt alle nerver og ubehag !"

Det er utrolig mye rart man skal utsette seg for. Frivillig… Da NRK ringte og spurte om jeg ville stille i Sommeråpent, så sa jeg ja umiddelbart. Det var jo så lenge til… og ikke noe å grue seg for… Det siste døgnet har vært et lite nervehelvete og minnet meg på hvorfor jeg ikke konkurrerer eller utsetter meg for oppvisninger og annet som setter vinnerskalllen i sving. (Det var jo ikke det at jeg skulle vinne noe, men det står jo litt på spill når man skal ha med seg dyr på direkten… Man kan jo i det minste risikere å tape verdigheten…).

NRK Sommer 5

Aller først må jeg få takke Hanne og Ellen for hjelpen! Uten dere hadde ikke dette gått I DET HELE TATT! Det er logistikk og mange detaljer som skal på plass for å få gå god flyt i 4 minutter sending! Og dere leverte til 10!

_DSC0067

Bare sånn på toppen av alt…

Om ikke nervene allerede var ute av kontroll, så skulle en ny runde med ”Bess på rømmen” åpenbare seg minutter før vi skulle reise. Vi hadde sittet og spist middag og skravla en god stund, da jeg plutselig oppdaget at Bess ikke var inne. Eller ute for den saks skyld. Bess er 12 år , nesten døv, ser dårlig og mistenkelig nær dement. Nok en gang hadde hun gått av gårde i sin egen verden og for andre gang måtte jeg ringe politet og høre om de hadde fått inn en melding om en funnet hund….

Og det hadde de! Og de kunne fortelle at finneren hadde henne hos seg. Forrige gang hun vandret ut på egenhånd overnattet hun i senga hos en ”tilfeldig” kar et par kilometer herfra. Denne gangen hadde hun ikke gått lenger enn til naboen…

Hun er en stille og rolig hund, så det er kanskje ikke så rart at naboen ikke hadde sett henne på de 12 årene vi har bodd her… Det er riktignok ikke en ”rett over gjerdet nabo”, men det spørs om jeg må begynne å gå tur med hundene i nabolaget og ikke alltid kjøre til skogs på andre kanter for å gå tur 🙂 . Men det løste seg heldigvis på 5 minutter og av gårde bar det til Vestfossen, Sommertoget og NRK.

Hvis du vil lese bloggen (den er skikkelig pinlig…) om hennes første tur på rømmen, så se her…

NRK Sommer 4
Jeg har jobbet en stund med en idè om å bruke hund i ”dyreassistert opplæring” og i dag fikk jeg vist ideen på Sommeråpent i NRK. Lykke kan svare på alle mulige spørsmål og briljerer med tall, faktakunnskap og bokstaver om hverandre. I dag fikk hun tre tester av kveldens programledere; finne en vokal blant konsonanter, finne riktig tekst til en sang og kåre beste programleder i Sommeråpent.

NRK Sommer 7

Generalprøven gikk ikke heeeeelt knirkefritt… Rundt oss var det band som spilte rock og blues og alt som hører med på en fest(ival), ballonger som sprakk hvert sekund, masse støy, biler, folkehav; et lite 17. Mai i Vestfossen sentrum en 16. augustkveld 2017! Det ble litt mye for en liten cocker og hun tunet mer og mer ut. Men hun er godt trent og jobbet knallhardt og kom seg gjennom med et nødskrik – men nervene (mine) ble ikke mindre i helspenn av den grunn…

Peptalk med jentene hjalp litt og Lykke fikk hvile i bilen. Nå var det bare å stålsette seg for direktesending og håpe på det beste. Selv om det var en stim av folk rundt oss, var andre lyder og støy vesentlig dempet. Da sendingen var i gang og da det var vår tur, så kjente jeg at hun var i siget. Hun jobbet knallbra og ”svarte” riktig på alle spørsmål hun ble stilt. Jentene holdt styr på logistikken og var til større hjelp enn jeg kan forklare! Tusen takk, jenter! Dreamteam!

NRK Sommer 1

Det er en plage å se / høre seg selv på TV, men vi er nå engang som vi er… Budskapet er det viktigste og jeg håper dette trigger pedagoger rundt omkring! Hvis mitt bidrag på 4 minutter kan gi en nøkkel inn til barns læringsverden, så er det verdt alle nerver og ubehag ! Alle hunder som vil jobbe for en belønning kan lære det samme – og sammen med kreative pedagoger så kan dette kanskje være enda en ny inngang til motivasjon, nysgjerrighet og læringsglede!

Hvis du vil se innslaget, så se her… kl 21.48.30 inn i sendingen (eller 18.40 minutter inn i sendingen)

NRK Sommer 2

1 kommentar (+add yours?)

  1. Kjersti
    aug 17, 2017 @ 15:59:11

    Dyktig ekvipasje! 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: