SøksLykke i nabolandet

fullsizeoutput_8e77

Foto: Gro Saugerud 

Tilbake i Drammen etter 4 dager i nabolandet Sverige. Nok en gang fikk jeg tilbud om å delta på en samling arrangert av SWDI med virkelig proffe utøvere! Og instruktører!

fullsizeoutput_8e5b

Det er intens søkstrening fra morgen til kveld og det hagler inn med tips, råd, og faglige diskusjoner fra prestisjeløse, nysgjerrige, openminded, kreative og superkoselig meddeltagere. Nok en gang kommer jeg hjem med enda mer erfaring, kunnskap, nye venner og bekjentskaper. Vi har hatt det gøy – på alle plan! Både faglig og sosialt! En vitamininnsprøytning som gir masse inspirasjon og som jeg gleder å dele gjennom kurs og samlinger vi har her i Drammen!

fullsizeoutput_8e7c

En av de jeg jobbet sammen med under kursdagene; Nando Brown (Foto: Gro Saugerud )

En del kjente jeg fra før, enda flere bekjentskaper og venner ble det nå. Det finnes så mange dedikerte og flinke folk der ute! Det var instruktører og hundeførere fra blant annet det hollandske, tyske, norske og svenske politiet, tyske GSG9, hollandske GROM, instruktører fra det svenske forsvaret, private trenere fra Holland, USA og England. Også meg da 🙂

fullsizeoutput_8e79

Foto: Gro Saugerud 

Det er ekstra morsomt at min egen «hobbyhund» imponerer. Ikke bare meg, men også de andre som er der. På onsdag ble vi delt i team og fikk en utfordring som skulle ende opp i en konkurranse. I konkurransen kunne vi samle 1,3 eller 10 poeng ut i fra vanskelighetsgrad  – og selvfølgelig går man for 10!

fullsizeoutput_8e7b

Vi får trene litt på dagens utfordring…

For å få 10 poeng skulle hunden søke og markere luktemnet som var plassert rundt et digert elggevir som forstyrrelse. Det var 4 beholdere og om det var lukt i en av beholderne ble bestemt ut i fra terningkast 6. I tillegg måtte vi sitte i en bil 10 meter fra søksområdet med dører og vinduer igjen. Markeringen skulle vare i 10 sekunder samtidig som fører skulle synge sitt eget lands nasjonalsang.

fullsizeoutput_8e66

Takk, Andrea, for at du tok bilder av Lykke 🙂

Vi var første team ut og konkurransenervene sto i helspenn. Som vanlig! Men Lykke leverte til stor applaus og innkasserte 10 poeng! En liten amatørcocker blant de proffe! Det var syyyyykt moro! Og ekstra kult er det når en av de som er på samlingen møter meg på tirsdag og spør om jeg har med «stjernehunden» og skriver en superhyggelig fb-status: «en speciellt shout out till Gro Saugerud som visade vart skåpet ska stå på tävlingen».

Det meste som skjer på disse samlingene kan jeg ikke fortelle så mye om da mange av de som er der jobber med «hemmelige saker». Jeg må være forsiktige med å legge ut bilder og dele for mye. Men jeg har hørt  og lært masse nyttig via diskusjoner og foredrag og jeg har vært på team med folk som er flinke og ydmyke og bidrar til min egen faglige vekst. Jeg har blitt kjent med hva som skjer ute i verden og det er en fryd å trene med folk som tar jobben sin med hund på alvor og ikke tar en eneste snarvei, dokumenterer alt som gjøres og er dønn seriøse fra A til Å.

fullsizeoutput_8e2e

En kommende stjerne? Foto: Gro Saugerud 

Man kan kanskje virke litt over gjennomsnittet interessert i hund når man reiser 90 mil t/r for at hunden skal lete etter gummibiter… Men nesearbeid er en «big deal» i hundetrening for alle de riktige grunnene! Det er en super måte å tilby hunden trening av en naturlig atferd og det er mentalt stimulerende. Det er en fin måte å bli kvitt overskytende energi uten mye fysisk trening i perioder den fysiske treningen må vike. Og det er veldig bra måte å lære å trene hund på! Generelt sett.

fullsizeoutput_8e7e

Hvis du aldri har gjort det før, vil jeg på det sterkeste anbefale et kurs! Og hvis du har kommet i gang med treningen, vil jeg anbefale – like sterkt – å booke en eller flere dager med trening når SWDI gjester oss her i Drammen! These guys know their stuff!

Vi har åpnet søkssenter her i Drammen og jeg håper mange finner veien dit! Disse 4 dagene har gitt meg bare enda mer motivasjon – og jeg har kommet hjem med en enda bedre hund! I oktober starter jeg opp en 1-årig utdannelse innen spesialsøk og jeg gleder meg som et barn til reisen!

fullsizeoutput_8e78

Og han her, er allerede en stjerne og fanger kjeltringer 🙂 Foto: Gro Saugerud 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: