Å sikte mot himmelen….

_DSC4437

Hunden til Simon Prins i arbeid! Foto: Gro Saugerud

I de siste to årene har jeg brukt masse tid på to nye aktiviteter med hund; jakttrening og spesialsøk. Den siste aktiviteten har definitivt forsterket søksevnen i jakten – og gjennom alle menneskene jeg har møtt, har jeg utviklet meg selv og min hundetrening mye!

_DSC2182

Forrige uke reiste jeg ned til Sverige på søksleir i regi av SWDI (Scandinavian Working Dog Institute). Jeg skulle trene med profesjonelle yrkesutøvere som militære og politi og jeg møtte flotte folk fra Danmark, Nederland, England, Italia, Sverige og Norge. I 3 hele dager skulle vi få prøvd oss med nye oppgaver og utfordringer, teoretiske bolker, interessante diskusjoner og mange gylne øyeblikk…

_DSC4492

Nye utfordringer i kategorien bilsøk; utvending og innvendig på en bilkirkegård…

Vi var to fra Norge som dro nedover til Grimsö forskningsstasjon; Tonje med sin (forhåpentligvis) kommende narkotikahund og jeg. Søksleieren var jo topp i seg selv, men det hjelper å ha en topp reisekompis som en kan dele både latterkuler med – og gode diskusjoner rundt hundetrening!

_DSC4566

Tonjes nykommer imponerte meg – og alle andre! 

Via Smeller, har spesialsøk nådd fram til vanlige ”sivilister” og hundeeiere. Vi har trent rundt 300 hunder gjennom grunnkursene vi har arrangert de siste 2 årene og fått et stort erfaringsgrunnlag. Men vi har ikke hatt tilgang og innsyn i de ”proffe kretsene” og mangler derfor ”taket” på hvor langt vi kan nå med egne hunder. Vi har trent grenseløst, nøyaktig og kreativt. Og hensikten med invitasjonen til denne samlingen var å gi meg perspektivet på hvordan det lå an. Vi har jo på sett og vis siktet mot himmelen – uten å vite hvor langt det er opp….

_DSC4514

Jeg har møtt bøttevis av flotte folk!!! Både de jeg kjente fra før – og mange nye! I mai reiser jeg til Sverige for å høre 2 dagers foredrag med Simon Prins (http://simonprins.com/photos.html) fra Nederland. Jeg trente i disse tre dagene sammen med han og i tillegg fikk vi et eksklusivt foredrag om hans arbeid med kamerahunder i Nederland. Jeg blir så utrolig inspirert av å treffe dedikerte mennesker! Det gir inspirasjon til egen trening og trening av andre!

På disse tre dagene har jeg virkelig fått en forståelse av hvor landet ligger. Lykke duger! Mer enn bra – og bedre enn jeg selv har forstått…. Hun har imponert og søker, markerer og jobber støtt som fjell. Hun gjør alltid så godt hun kan – selv med helt nye utfordringer, i nye situasjoner og når jeg tar valg som ikke hjelper henne i det hele tatt. Jeg reiste hjem med godfølelsen og må bare takke Jens og Petter for god coaching! Og jeg takker Tobias for muligheten for øyeåpneren…

_DSC5358

Enten du tror du kan klare det eller ikke, vil du få rett uansett.

Henry Ford

(Det blir utvidelse av Smellerkonseptet etter dette! Gjennom å dele kunnskap, blir alle bedre – og workshop er på vei! Les mer om vårt Smellerarbeid her: http://www.smellerdrammen.com )

_DSC4563

6 kommentarer (+add yours?)

 1. bartemann
  apr 18, 2016 @ 16:47:49

  Kjempefint å lese hva du skriver! Håper du deler mer av deler flere av erfaringene dine etterhvert!

  Svar

 2. Prima
  apr 22, 2016 @ 06:55:57

  Dette var veldig spennende lesing, del gjerne hva du har lært for dette er spennende saker.

  Svar

 3. Trackback: På sporet av sporet… | Gro Saugerud - min blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: