En dag full av hundeopplevelser!

Dagen har endt opp i kveld og jeg har kost meg med dagens bilder og opplevelser. Denne dagen her vært viet til ny lærdom og litt kos. Vi kjørte inn til Nesodden for å jobbe med retrieverarbeid og jakt-trening. En «rookie» (Era) og 2 Elitehunder (Sol og Fie) ga meg ny og nyttig lærdom.

Mye vannarbeid, apport, markering og feltsøk. Nye begreper, nye ideer og 3 glade hunder ga meg litt å tenke på. Og det jeg tenker aller mest på, er at ALLE retrievere bør få jobbe med apportering! Det burde være en egen lov. En hundelov som ikke bare regulerer hold om farlige hunder og hunder til sjenanse, men en raselov som gjør eiere forpliktet til å gjøre hunden sin glad og la den få jobbe med det den er skapt for! Og glad er fornavnet til en retriever i arbeid! Jeg sier bare; undervurder aldri en retriever!

Så gikk turen til Lysaker og til Anne Cathrin Stange / Hundelufter`n. Hun driver oppdrett av Australske gjeterhunder og i dag fikk jeg boltre med med 9 søte valper.  Jeg har kjent Anne Cathrin i mange år og vi har drevet med hund i samme hundeklubb i en årrekke. Derfor var det hyggelig med en Oslotur for å prate litt hund og fotografere flotte valper! 

Det er godt å bruke en dag til akkurat det man vil. Mine egne hunder fikk kanskje ikke verdens morsomste dag, men det jeg lærer får de glede av siden. Jeg er glad jeg har hund som levebrød og hobby! De gir meg enormt mye glede – og jeg håper at jeg som hundetrener klarer å motivere andre til å finne på morsomme ting med hundene sine – og rett og slett få hund som HOBBY!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: