Lykke i nord!

fullsizeoutput_8456

En fantastisk helg er over! Lykke og jeg har vært på jakthundcamp på Blåfjell Hundesenter – laaaangt mot nord (riktignok ikke så langt som jeg trodde) –  og vi har virkelig hatt utbytte av dagene! Instruktøren denne gangen var Peder Zeiner Christiansen. Tilnærmingen hadde mange fellestrekk med Thomas Stokke sin innfallsvinkel, men en del nytt krydder kom på bordet. Etter 3 dager med trening er Lykke så utrolig fornøyd. Jeg merker på hele henne at hun har fått stimulert alt av sanser og hun har virkelig blitt en liten maskin! Og vi har trent MASSE!

Dette er rett og slett et must for alle spaniels! Sagt rett fra hjertet! Nesten som en bønn…

Man trenger absolutt ikke være en jeger med hagle, ha tatt jegerprøve, ha fugleterreng, grønne klær og oransje luer for å drive «jakttrening» med spaniel! Som spanieleier er du nesten forpliktet til å gi hunden din dette! De jakter ikke engang på fugl under denne formen for trening! Vi bruker dummier som skal letes opp og apporteres. Samtidig trener man fram et samarbeid, avansert hverdagslydighet, trener hunden fysisk og mentalt og får utrolig mye igjen både til «hverdag og fest».

category_49

Jeg siterer gjerne Peder; Hver gang hunden settes i gang og får lov til å søke, jakte og apportere – så er det som å ha bursdag. Hver gang!

Jeg reklamerte riktignok for at jeg skulle reise til Mo i Rana, men det viste seg at jeg skulle til Mosjøen; rettere sagt Blåfjell Hundesenter. Min stedvillhet er jo ikke noe overraskelse for de som kjenner meg, men det rådet noen minutters oppstyr på face da jeg annonserte min avreise til Mo i Rana. Heldigvis skulle jeg kun være passasjer, så jeg var i bunn og grunn nokså safe denne gangen.

mnorway

90 mil i bil (èn vei) for å trene hunder; ja da må man kanskje være passe sprø. Men dette er livet mitt og jobben min – så jeg er ikke vond å be nå interessante kurs dukker opp.

Fuglehundtrening er fortsatt en nytt fagfelt for meg. Jo flere kurs jeg går, jo klarere blir bildet av sluttproduktet. Vi har jo samme målet og det er mange veier fører fram. Jeg vil jobbe belønningsbasert, men har en Porcheutgave av en hund som krever mye og nøyaktig trening så hun ikke går ut av hånd. Man kan ikke la økt volum kompensere for manglende forståelse og man kan heller ikke la harde metoder kompensere for det samme…  Så det er kun riktig og nok trening som fører fram.

fullsizeoutput_82dc

Hun er grunntrent og har en del ferdigheter fra før. RIO (Ro I Oppflukt) er hennes store utfordring og jeg mangler fortsatt et stoppsignal som fungerer som et realt håndbrekk. Dessverre er det ofte sånn at skomakerens barn får lide litt – og det gjelder også for meg og mine. Nå SKAL sitt`n på plass! Jeg har fått hundre ganger påfyll år det gjelder motivasjon og ser at hvis den blir 100% – da er vi startklare!!!! Hennes manglende RIO får karnevalet i RIO de Janeiro til å blekne (mye fest og moro. Og en del fjær..), men vi  skal finne roen. Først jeg. Så henne.

carnival-rio-2014-28

Litt annet må også på plass i selvinnsiktens navn. Men nå har jeg enda flere verktøy og enda mere lyst til å trene meg frem til en prøve. Jeg har sett hunden (Lykke)  i kontakt med fugl. Og jeg har sett henne blant hundrevis av kaniner. Det synet gjør meg riktignok litt bekymret….  Hun forvandler seg fra en søt, liten cocker til et lite monster. Eller et STORT monster i en liten kropp. Enn så lenge har vi det gøy med «døde» dummier, men nå skal det kastes og skvaldres og klappes og skytes så hun kommer opp i «drive» så jeg sakte men sikkert kan tøyle henne. Og så skal fugl introduseres. Jeg skal finne en religion jeg kan støtte meg på når den tid kommer. Her trengs sterk tro og mange bønner….

Blåfjell 6

Det er synd å erkjenne at akkurat nå står det på meg….  TTT – regelen (ting tar tid) har nå endret seg til Trening, Trening, Trening…

Jeg har fått maks ut av kurset. ALT var bra!!! Til og med været! Topp treningskompiser, topp sjåfør og reisefølge, instruktør, terreng, hundesenteret, arrangører, mat, bevertning, hjertevarme og kollegial raushet! Og det har kommet masse mer enn en bedre hund ut av oppholdet. Det er uten tvil og vel fortjent; terningkast 6 til alt og alle!

Terningkast6

I 2018 skjer det ting!!!! Det vil bli HOTSTUFF! Det blir moro! Det blir nytt og det blir friskt! Gled dere! Vi skal snart slippe gladbomba!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: