Vi trener igjen!

Bilde

Korsbåndskaden til Kelsie ser ikke ut til å plage henne nevneverdig. Jeg regulerer den fysiske mosjonen slik at benet ikke overbelastes og det er nå utfordrende å finne den rette balansen. Balansen mellom hva hun klarer fysisk og hva hun trenger mentalt. Hun går nå på Dr. Baddekys fiskeolje, glukosamin og grønn leppemusling. Dette i tillegg til valpefôret vi bruker. I tillegg har vi fått tilsendt DAP som et halsebånd – hvis hun skulle trenge hjelp med å finne roen.

Halsebåndet har vi ikke brukt enda. Hun er en rolig og grei valp så lenge hun får det hun trenger. Hun og Bess har funnet roen, hun valpebiter veldig lite, tannfellingen er i full gang, hun går på valpekurs (dvs. Jarle er med på alle valpekurskveldene jeg avholder – og trener henne i å være rolig, bli håndtert, gå pent i bånd, komme på innkalling og alle andre øvelser som inngår i kursene våre). Det eneste hun ikke kan være med på er valpeslipp. Vi sparer den sosiale delen til omgang med voksne hunder som har litt annen kroppsbeherskelse enn de små valpene…. 

Bilde

Våren byr på nye muligheter i skog og mark og i går hadde vi vår første vårtur med grilling og kos på skauen. 6 hunder fikk være hunder – og vi 4 tobente, fikk kost oss i vårsola og ladet batteriene. dagens opptur for hundene var nok grillingen. Selv om det viste seg at grillingen egentlig bare var en nedtur for hundene…. ALLE de gode pølsene og luktene – og ikke èn pølse ble tildelt de håpefulle på 6 på 4…. 

Bilde

Men skuffelsen varte ikke lenge. De fikk jo lov til å leke, være sammen og nyte nye lukter. Kelsie har en god evne til å slappe av og da jeg lot benet få litt hviletid og hun måtte ligge litt for seg selv i bånd, så var det uten et pip. Hun la seg bare ned på gresset og koste seg i sola.

Moro med hundevenner:

Bilde

Bilde

 

Det kommer til å bli mange flere turer i skogen fremover! Og så må vi ta fatt på mer konkret trening igjen. Men Kelsie er en enkel valp. Hun er rolig inne, uredd, grei med folk og fe – det er ingenting å klage på egentlig. Så neste tur må bli litt mer utfordrende i byen. Gå pent i bånd må skjerpes inn og en by-dag kan gjøre underverker på en litt nedprioritert øvelse….

 

1 kommentar (+add yours?)

  1. mintoller1
    apr 13, 2013 @ 20:56:26

    Flotte hunder 🙂 og folk 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: