Min gamle blogg

cropped-dsc_0009-kopi.jpg

Jeg har tidligere skrevet en annen blogg hvor jeg blant annet har delt historier og bilder om min reise til Zambia / Afrika. Der jobbet jeg med et løveprosjekt (ALERT) og hadde en fantastisk tid med løvene! Jeg jobbet med fem løver som alle ga meg magiske øyeblikk! En dag skal jeg reise tilbake til dette spennende kontinentet…

Bloggen er dessverre ikke lenger i drift.

Eksempel på en av bloggene fra Afrika (Foto: Gro Saugerud ©) :

795308-10-1285215015750

 

Jobben som frivillig i nasjonalparken er nærmest som et eventyr! Og tiden går veldig fort! Jeg har allerede vært her i 5 dager! I går hadde vi ny løvevandring med Bemba og Bisa (bildet) – to søsken på 10 mnd. Og i går fikk jeg min første «greetings» av Bisa. Det betyr hun gnir seg inntil og hilser – og da er det fritt frem for klapp og kos. Og det er ganske stort altså!

Det er varmt. Det som redder oss er litt bris av og til og det å drikke MASSE vann! I morgen er det tur inn til byen for å shoppe litt og da skal jeg handle litt mineraler og salter. For det blir varmere! I oktober kan vi plusse på 10 grader til – og da nærmer det seg + 45 eller mer. Og da skal vi nok få kjørt oss tenker jeg!

Dagen i dag har vært innholdsrik. Vi sto opp klokken 06:00 og skulle reise til Danbwa Forest for å radiomerke 10 av løvene. Hver «frivillig» skulle ha ansvar for hver «sin» løve og følge med på bedøvning, pust, oppvåkning samt notere alle detaljer som veterinæren ramset opp underveis. Jeg fikk ansvar for «Leya» – en løvinne på rundt 120 kg. Hun var i samme innhegning som tre andre løvinner; Rusha, Tswana og Temi. Alle måtte derfor bedøves samtidig og da alle sov, så bar det inn i innhegningen. 10 stykker måtte til for å løfte èn løve og alle løvene ble lagt inn i skyggen for at de ikke skulle hetes opp og dermed utsettes for fare.

795308-10-1285215935936

De ble målt på alle mulige måter og det ble samlet inn så mye data som mulig. Og til slutt fikk de på halsebånd med radiosender. Disse løvene skal ikke slippes ut i det fri, men de skal lett kunne spores når de er ute på jakt på et større, inngjerdet område. Det er disse løvene vi følger med bil når de er på kveldsvandring, da de er altfor farlige å følge til fots, slik vi gjør med de andre løvene her.

Vi reiste tidlig uten å få i oss frokost og etter hvert kom varmen for fullt. Litt for lite vann gjorde alle litt øre, men heldigvis våknet samtlige løver tilstrekkelig til at vi kunne komme oss hjem til 12:30. Da ble lunsjen, dagens første måltid inntatt, og blodsukkeret stabiliserte seg til et levelig nivå igjen. Vi er utrolig heldige som får oppleve dette. De som har jobbet her i mange år, har kun gjort dette et par ganger før, så dette ble en eksotisk opplevelse!

En gjeng av oss fortsatte dagen med å reise til Victoria Falls. Et fantastisk skue! Den er 708 meter bred, og er den største gardin av vann i verden. Det faller mellom 90m og 107m ut i Zambezi Gorge og et gjennomsnitt på 550 000 kubikkmeter vann raser nedover over kanten hvert minutt! Victoria Falls er et av de mest spektakulære naturlige underverk i verden og lokalbefolkningen kaller det » Mosi -oa – Tunya » – røyken som tordner. På denne tiden er ikke Vic Falls så stor. Det er sommer og tørt, men den er massiv nok. En fantasisk opplevelse som vi bare MÅTTE får med oss!

795308-9-1285259410804

Etterpå bar det av gårde til det 5-stjernes Royal Livingstone Hotel for «High Tea». Dette er en engelsk te- seremoni som stammer fra midten av 1800-tallet. The Duchess; hertuginnen av Bedford, ble sulten mellom lunsj og en sen servert middag og begynte dermed å invitere de andre «high – damene» i samfunnet til å drikke te, spise små bakerverk med levret krem, syltetøy, delikate smørbrød, scones og kaker på ettermiddagen. High tea  ble dermed in for overklasse kvinnene. Der satt vi da; frivillige løvearbeidere fra forskjellig deler av verden, og skulle være litt overklasse for et par timer. Litt bom på kleskoden, men veldig gode kaker…

I to timer kunne vi meske oss med alt av te, kaffe og kaker og småmat. Rundt oss gikk det zebraer og aper og fugler i alle verdens farger. Apene så sitt snitt til å ta kaker fra bordet og stjele sukker med dreven hånd! Og de stakkars kelnerne jagde aper i alle retninger. Vi storkoste oss – og syntes ape-besøket bare satte en spiss på hele overklasse-styret vi hadde begitt oss ut på.

Etterpå  trakk vi oss ned til elven for å se verdens flotteste solnedgang. Bare for å kjenne litt på «1 millon dollar baby » følelsen, kjøpte jeg meg en Cosmo og nøt hvert eneste sekund. En rødglødende sol og gullstriper i vannet og flodhester som svømmer rundt og rumler. Det var så engelsk og så flott (bortsett fra flodhestene) – og bare for å toppe stemningen ble det spilt fløyte i myke toner. Jeg trodde ingenting kunne måle seg med solnedgangen på Langedrag, men denne tok kaka!

795308-9-1285260207399

Tilbake til huset ved 20 – tiden etter en lang dag. En dusj med særdeles dårlig trykk var allikevel kjærkomment. Klokken 07:00 i morgen er det ut på tur med tre løver på 15 mnd; Rufuji, Ruma og Rwanda. Så lenge vi ikke har tur med turister, kan jeg boltre meg med kameraet – og det skal jeg gjøre også i morgen tidlig! Det som er helt sikkert er at det blir varmt, sol – og mye løver fremover! Og jeg gleder meg til hver dag! Jeg nyter å være her, jeg lengter hjem til alle jeg er glad i – men jeg tror at 4 uker kommer til å gå som en vind!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: