Noe ender og noe starter….

Kelsie

For noen få uker siden valgte vi å la Kelsie slippe. Hun ble litt eldre enn jeg forventet, men mye yngre enn jeg håpet. Kelsie røk korsbåndet da hun var 12 uker og måtte holdes i ro i flere uker. Hun mistet nesten all sosialisering (selv om vi hadde fått gjort mye på de først 4 ukene jeg hadde henne) og miljøtrening. Til tross for dette, ble hun en fin hund. Veldig snill, men med litt skadelidende antenner. Andre hunder ble en utfordring for henne og selv om hun var snill som dagen, så hadde hun noen fikse ideer hvordan hundemøter skulle foregå og håndteres. Hun skulle riktignok bli en førerhund, men korsbåndet satt en stopper for det.

Utover det var det lite å klage på. Hun fikk nesten 8 år sammen med mange som elsket den lille raringen og de siste årene bodde hun sammen med sønnen min, Martin og hans samboer, Maja. Etterhvert var benet det minste problemet når det kom til hennes helse. Allergi og kløe ble hennes hverdag og det siste veterinærbesøket bekreftet vår avgjørelse. Det beste var at hun fikk slippe. 

Å miste en hund er alltid en vond opplevelse. Maja og jeg tok den tunge turen ned til veterinæren og sammen delte vi tårer, opplevelsen og historiene om «Kesse». Å gå fra den svarte, pelskledde kroppen var trist og det står i sterk kontrast til fredagstrafikken utenfor og livet som er akkurat som før. For alle andre.

Kelsie og Lykke

Et par uker etterpå var jeg på et privat fotooppdrag. Min kusine er oppdretter av Working Springer spaniels og jeg skulle fotografere 8 herlige valper. De var 7 uker og for en fotoglad er det jo rene delikatessebutikken og fotografere sånne! I våres tinget jeg på en av valpene. Men ting kom i veien og jeg sa fra meg valpen. Jeg hadde vel vært på besøk et lite minutt, før jeg fikk spørsmålet om jeg ville ha en tispe som var avbestilt en time før jeg kom. 

En av tispevalpene – Nanki –  hadde hengt rundt meg alle gangene jeg hadde vært på besøk tidligere. Den samme valpen dukket opp gang på gang og jeg bet meg merke i henne. Nå måtte jeg jo se på henne med nye øyne. Det samme måtte jeg gjøre med de andre . Hvis en av dem skulle bli min….Eller rettere sagt; siden en av dem skulle bli min…

Jeg har jo tro på skjebnen og at ingenting er tilfeldig. Jeg vet egentlig ikke hvem som valgte hvem, men jeg har en følelse at denne gangen valgte valpen meg.  Hun hadde brukt noen uker på å sjarmere seg inn i hjertet mitt og det kunne jo ikke bli noen andre enn henne (jeg brukte ca 2 sekunder på å bestemme meg, men lot som jeg tenkte på det minst en dag…). 

Jeg bestemte meg raskt for navnet «Liten». Litt fordi hun faktisk var liten og også fordi jeg allerede har en hund som heter Lykke. Oppdretteren (som er min kusine med familie) syntes navnet var fælt. De mente det var det stussligste adjektivet som finnes og dermed var navnkrigen igang (med glimt i øyet og masse humor). Henrik (min flotte kjæreste) var mest bekymret for om Liten var oppkalt etter han og jeg tror ikke han så veldig frem til heller å stå å rope Liiiiiten ute i tussemørket… 

Å si «hadet» er alltid litt rart
Nestor

Etter litt frem og tilbake, datt navnet Saga  ned i hodet vårt. Saga var navnet på min første hunds mamma. Saga er også en av de første elgkalvene jeg jobbet med. Og Saga er hovedpersonen i en av våre favorittserier; «Broen»….. Så dermed gikk det fra  «Liten» til «Saga». Det er mye som skjer fremover og kanskje navnet ikke var så tilfeldig likevel. På 1800-tallet ble Såga oppfattet Saga og derav oppfattet som en gudinne for historieskrivningen….  

Vi er i gang med trening. Nå er jobben å bygge tillit og samarbeid, lære å lære og bli kjent. Hun skal bli kjent med førstedamen i huset; Lykke og rutiner skal på plass. Det er en lang vei fremover til en harmonisk hund. Historieskrivingen er i gang og så får vi se hvordan det går med både hund og historie :-).På kort tid endte en historie og en ny startet. Det er vel sånn livet er…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: