Hundens juledag!

Hundens juledag 5

Lørdag 15. desember arrangerte vi «Hundens Juledag». Vi er heldige å ha gode samarbeidspartnere med oss og sammen lagde vi litt julehygge for to – og firebente på Drammen Dyrehotell. Hotellet sto for salg av rykende ferske vafler og gløgg, Stine sto for julefoto av hundene, Hanne i PlussHund hadde gratis gjennomgang av hunder med tanke på rehab, forebygging av skader og fysioterapi  og Maja og jeg hadde valpeslipp, lek og moro!

Hundens juledag 4

Det er alltid kos med valpeslipp. Men sosialisering skal gjøres under styrte forhold. Hundene skal passe sammen mentalt og fysisk og leken skal balanseres mellom ro og lek.   Vi er ute etter gode atferder som man kan bygge videre på og det kan av og til være et puslespill å få gruppene til å fungere optimalt.

Hundens juledag 3

Vel så viktig er det å snakke med eierne om hvordan et slipp IKKE skal se ut, dersom gruppa ikke fungerer slik vi ønsker. Samtidig kunne vi bruke disse to timene til å svare på valpespørsmål, gi råd og bidra til forhåpentligvis økt forståelse for hunder generelt og sosialisering spesielt.

Hundens juledag 1

Journalister fra Dagsavisen Fremtiden og Drammens Tidende kom på besøk. Og valpene måtte jo legge inn en liten sjarmoffensiv og hilse på valpers vis. 4 Bullterriervalper fikk raskt tilnavnet «Bøllebullene» og hadde nok fått en ny eier på flekken hvis de hadde vært for salg…  Fremtidens journalist ,Pernille, lot seg sjarmere i senk av de «små» bøllene.

Hundens juledag 2

Stine brukte dagen til foto, foto, foto. Påmeldingen til å få julefoto og et blinkskudd av det pelskledde hjertebarnet i familien gikk unna og 20 stykker fullbooket listene i løpet av noen få dager.

Hundens juledag 6

Hanne gikk over mange av hundene for å avdekke eventuelle skader, stive muskler, skjelettproblamatikk eller bare for tilvenning og kos. Noen hadde gjort «hjemmeleksa» si og viste frem en topptrent Husbandryhund som imponerte stort!

48418359_2179948118683355_6453961357569032192_n

Dagen ble avsluttet med historiefortelling og julesanger. Det er ikke alle som kan skilte med at Henrik Wergeland kommer til gards for å spille og synge! Men det kunne vi!!! Historiefortelling inn i blåtimen, valper som sovnet etter to timer med lek og moro og folk som fant et lite pustehull i julestria.

48926270_10155684753115047_5625542473469132800_n

Vi har allerede bestemt oss for at dette skal bli en tradisjon. Så da er det bare å glede seg til julen 2019! Da håper vi at vi ser enda flere på en trivelig dag på Fjerdingstad gård og at vi slår «førsteårsrekorden» på 40 hunder!

Hundens juledag 7.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: