Vintertur til Yellowstone nasjonalpark

Jeg og flyskrekken lever i en form for negativ symbiose. Jeg har kommet meg alene på tur til Afrika og USA tidligere, så jeg vet jeg kan håndtere den med litt kjemiske hjelpemidler. Jeg har kjent Tom og Baard noen år gjennom fotokurs som har vært arrangert på Langedrag. Flere av turene de arrangerer har jeg vært sugen på, men mitt lille mentale flyhelvete stopper mange planer. Og så dukket denne annonsen opp: Vintertur til Yellowstone 12-21. februar 2017!

yellowstone skilt

Large wooden «Yellowstone National Park» sign at the North Entrance; RG Johnsson; 1963

Yellowstone har vært en drøm for meg i mange år. Og foto er jo en stor interesse for min egen del. Jeg mangler mange ferdigheter med speilrefleksen, men jeg kunne ikke stå i mot da Tom varslet om at det kun var to ledige plasser på turen som arrangeres i 2017. Jeg ba om å få betenkningstid på 1 døgn. Hundepass skal organiseres og kalenderen måtte sjekkes. Etter en time kastet jeg meg på turen: Yellowstone her I come!

yellowstone fjell

Yellowstone River falls in early winter. Yellowstone National Park, Wyoming, USA.

Jeg føler meg heldig som er blitt kjent med to fantastiske fotografer – og mennesker! Tom har lovet både han og Baard skal passe godt på meg på flyet (de aner ikke hva de begir seg ut på) – så jeg antar dette kommer til å gå bra. Bare når jeg skriver om dette, kiler det i magen av en form for skrekkblandet fryd. ”Skrekken” og ”fryden” har pr. i dag en reell skjev balanse, men jeg kan jo ikke la denne flyfobien min styre alt heller.

Tom Schandy: http://www.tomschandy.no

Baard Næss: https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/DVFJ43001010/30-11-2010

Det er helt syyykt og jeg gleder meg til opplevelsen (og gruer meg til flyturen…). Jeg sakser litt fra annonsen til Natur og Foto (http://www.naturogfoto.no); for de beskriver denne turen langt bedre enn det jeg selv kan: Her skal vi forhåpentligvis fotografere rimete bisoner, ulver, sjakaler, otre, tykkhornsau og elk, samt storslåtte landskap og vulkansk aktivitet.

Yellowstone vinter

Yellowstone nasjonalpark ligger i den store fjellkjeden Rocky Mountains nordvest i USA. Den fikk nasjonalparkstatus allerede i 1872 – som verdens første. Området har mye spennende landskap å by på, fra høye fjell til dype daler og geotermiske områder.

Vi vil oppleve store flokker med bison, kanskje i røyken av en geysir. Rimete står de der som store hvite bautaer i landskapet. Ulven er gjeninnført, og det er også mulighet for å se ulveflokker. Coyoter, oter, bever, elk og tykkhornsau er også arter du normalt vil se. Yellowstone er Amerikas svar på de afrikanske savannene, men i vinterhalvåret er gresset byttet ut med snø.

yellowstone bison

For å få en optimal uttelling har vi leid inn en ekstra guide som har vært i Yellowstone mange ganger. Når vi kommer, har han allerede vært der ei uke og vet hvor dyrene befinner seg.

12. februar flyr vi fra Oslo lufthavn – New York – Bozeman. Vi har en overnatting i Bozeman. Så kjører vi fra Bozeman om morgenen til Gardiner. Der booker vi oss inn på et motell. Etter å ha droppet bagasjen der kjører vi inn i parken og bruker resten av dagen i Lamardalen som har stor konsentrasjon av dyr. Her kan du oppleve det meste av Yellowstones dyreliv. Her er det også vanlig å se ulv.

Wolf, Yellowstone National Park

A lone wolf howls in the Lamar Valley.

Så blir det å farte omkring i Lamardalen med bil. Veien går gjennom et spennende landskap med et unikt dyreliv. Vi kan gå ut av bilene om vi ønsker det og se etter bever og oter i Lamarelva. Langs elva jakter også hvithodeørn.

Vi reiser også med snøscooter til andre plasser i parken. Her vil vi oppleve geysirer og annen geotermisk aktivitet, men også dyr. Vi vil ha spesielt fokus på Yellowstone river, Hayden Valley og Geysir Baisins som ligger rundt den kjente geysiren”Old faithful”. Vi overnatter i Faithful Snow Lodge som ligger like ved Old Faithful og det er store muligheter for hvitrimet bison i geysirrøyk, i tillegg til annet dyreliv.

20. februar flyr vi fra Bozeman og tilbake til Europa og er hjemme igjen 21. februar. Forhåpentligvis….

Det blir blogg og bilder – i bøtter og spann! Og frem til turen skal fotoferdighetene trimmes og ”fryden” skal seire over ”skrekken”!!!

(Bildene er hentet fra nettet)

yellowstone ulver

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: