Vintersamling 2016

Jeg har jobbet på Langedrag fra 2006 – 2014. En gang i året samles sommeransatte seg til ”Vintersamling” på gården. Denne gangen var det i tillegg en reunion som også samlet tidligere ansatte – så det en stor gjeng i fjellet denne helgen!

_DSC1250

 

Jeg kom opp sammen med ”Tor” (uværet altså…) og turen oppover kan ikke beskrives som noe annet enn et lite h…. Regn og vind i lavlandet. Snø og føyke i fjellet. Men min gamle leilighet sto klar, jeg fikk pakket alt på plass og det var utrolig hyggelig å møte alle sammen til middag og en trivelig kveldssamling rundt peisen. Da kunne vind være vind og ”Tor” kunne breske seg så mye han ville utendørs!

Jeg hadde et mål for helgen; få drømmebildet av Kongeørnen. Jeg fikk riktignok bilder, men mangler fortsatt bildet med ”it”-faktoren.

_DSC0926

_DSC1831

Til gjengjeld ble det andre, flotte fotomuligheter denne helgen. Jeg jobber fortsatt på Langedrag «av og til» og er heldig som får lov til fortsatt å fungere som guide inn til ulvene og gaupene. Også denne helgen fikk jeg æren av å guide og jeg blir aldri lei av å fotografere disse utrolige dyrene og jeg blir heller aldri lei av å ta med folk inn til dem. Det er deilig å bare gå og dingle rundt på gården og lete etter motiver, skravle, ta en kopp kakao, nyte fjellet, høre ulvene, skravle, le og bare være seg sjøl nok.

_DSC1341

_DSC1327

_DSC1353

Lørdag er blitt en tradisjon og jeg har fast jobb som kokke for hele gjengen. Denne gangen var det rundt 40 stykker som skulle ha min hjemmelagde pizza. Det er kjempekoselig at Pizza`n har fått plass og æren av å være en fast tradisjon og at enkelte gleder seg i over et halvt år til lørdagsmiddagen på samlingen!

”Tor” måtte gi fullstendig tapt på søndag og det var sol og rene påskestemningen i fjellet. Etter en flott tur hos gaupene, ble det tid for hundekjøring i fjellet. Jeg skulle ta bilder av hundekjøringen til PR-bruk for Langedrag og kasta meg bakpå snøscooteren (med litt nerver og puls). En herlig tur i DET været! Jeg hadde egentlig ikke lyst til å forlate høyfjellet idet hele tatt. Vi har allerede planer om flere fotostunts neste gang jeg kommer opp og satser på en like stødig sjåfør og enda flere og bedre bilder!

_DSC1590

_DSC1677

_DSC1729

Så var det tid for skitur med elg! Elgkalvene ”Ea” og ”Elke”, elghunden Arja og Anne Grete tar seg av og til turer på ski og denne gangen ble vi med – mest for bilder og opplevelser J. Jeg har fulgt kalvene fra den dagen de ble født og frem til nå. Til tross for en dramatisk start på livet, har de fått en flott ”reservemamma” i Anne Grete og det ser ut som de er like fornøyd med sin 2-bente erstatter som om de skulle hatt sin egen elgmor; ”Svea” .

_DSC1857

_DSC1917

En innholdsrik helg er over med parring av Emma og rånen på gården, Kongeørn svevende over ulvegården under ulveturen, tur i høyfjellet, skitur med elg, skravling, latter, kos med kje, møte med gamle kjente og dyrekos. Om noen uker går turen opp til fjellet igjen, men enn så lenge får jeg kose meg med bildene og glede meg til nok en spennende helg.

_DSC1510

_DSC1372

_DSC1409

_DSC1026

_DSC1029_DSC0966

Takk for en super helg alle sammen! Kanskje vi ses noen uker til sommeren; en gang Langedrag – alltid Langedrag! For sommeren blir vel ikke helt den samme uten…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: