Elger, gauper og Lykkespreng!

_DSC4177

Foto: Gro Saugerud ©. Gaupeunge på Langedrag

Nå er det ikke lenger daglig kost for meg å gå tur med elger, sitte blant gauper og jobbe med ulv. I mange år har jeg gjort nettopp dette og når man har det rett utenfor stuedøra, så blir man lett blind for hvor unikt det faktisk er.

I høstferien reiste jeg opp til min tidligere arbeidsplass i fjellet for å nyte et par høstdager. En av mine store lidenskaper er fotografering og jeg hadde gledet meg til å se hvor store gaupeungene hadde blitt siden sist. Og ikke minst; gledet meg til å fotografere dem! Samtidig ville jeg gjerne ta bilder av elgkalvene som ble født i mai – og som bærer med seg en historie som har tatt plass i hjertet mitt på mange måter. (Jeg anbefaler deg å lese disse to bloggene som viser at avstanden mellom glede og sorg, kan være kort:  Blogg del 1: Elg i soloppgang .og blogg del 2: Elg i solnedgang )

Jeg brukte all tilgjengelig tid blant gaupeungene. Til og med ulvene måtte vike denne gangen – enda jeg gjerne tar en eller flere turer inn i ulvehegnet for å nyte ulvene ”mine”. Muligheten vi har til å observere gaupemor med unger, er like unik som flott! Dette er umulig å observere i vill tilstand jeg kan sitte i timevis og nyte, se og lære av disse fantastiske rovdyrene!

_DSC5057

Foto: Gro Saugerud ©. Gauper på Langedrag

Torsdag kveld viste seg å bli en hobbyfotografs eldorado! Himmelen hadde eksplodert i et inferno av farger – visstnok grunnet uvær i Nord-Norge. Anne Grete og jeg tok oss en tur med kalvene og med en utrolig solnedgang, kunne jeg boltre meg med det klassiske motivet; ”Elg i solnedgang”. Anne Grete og jeg er gode venner og tidligere kollegaer og har delt mye. Denne kvelden ble nok en opplevelsesrik tur – og begge har evne til å nyte det naturen byr på. Det er umulig å skildre følelsene – men det er som boblende champagne i årene som sitter i resten av kvelden og får en til å undre seg på hvorfor man i all verden sa opp denne jobben i sin tid…

_DSC4575

Foto: Gro Saugerud © Elg i solnedgang, Langedrag

Fredag tok vi en morgentur med elgene og rådyret. Klar høstluft, sol, høstfarger som lett konkurrer med gårsdagens kveldshimmel og det faktum at man befinner seg 1000 moh – gjør sitt til at dette lett havner i kategoriene ”Drømmetur”. Som et lite bonus, hadde en av geitene droppet turen til setra og fant ut at vi kunne være et bedre – eller et like godt selskap – som resten av flokken. Elgene var ikke helt enig og tok jobben å jage henne tilbake til gården. Vi sto og bivånet en ekte elgjakt – og var nok like overrasket som geita…

_DSC4697

Foto: Gro Saugerud ©. EKTe ELGjakt?

Når kroppen er full av gode opplevelser og følelser, dukker det gjerne opp noen gode ideer i hodet også. Ideen hadde vært drøftet tidligere, men nå bestemte vi oss for å gjøre det til en realitet! Det går raskt mot vinter og snø, så her var det bare å svinge seg – og i løpet av et par dager var det annonsert; fototur med elgene i høyfjellet! Og selvfølgelig – fototur inn til gaupemor og ungene!

En glede som deles, er dobbel glede! Og jeg må bare anbefale dere dette! Fotomulighetene er en ting og gir Lykkespreng i massevis! Men OPPLEVELSEN av å gå sammen med to elger og et rådyr, Anne Grete selv og hunden Arja – ja det er en så unik opplevelse at man må nok klype seg både en og to ganger i armen for å forstå at det er sant!

_DSC4887

Foto: Gro Saugerud © Bli med på fototur utenom det vanlige!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: