En Lykkedag på treningen!

_DSC2056

Foto: Gro Saugerud (c)

Jeg har lært masse av hundene mine. De er mine egentlige læremestere, selv om jeg har gått på utallige kurs, forelesninger, utdanninger og alt som hører hundefaget til…

Hver hund jeg har hatt (og har) har lært meg nye ting. Både i kraft av å være ulike raser, personligheter og ut i fra hva jeg skal ”bruke dem til”, har de bidratt på hver sin måte. ”Lykke” er intet unntak. Hun er det siste tilskuddet i hundeflokken og har nå passert 1 år. Og hun er den første jakthunden jeg trener.

Lykke har vokst seg en del større...

Lykke har vokst seg en del større…

Foto: Gro Saugerud (c)

Lykke er en jaktcocker med anlegg og drifter i bøtter og spann. Hun er mye til å være så liten og det første året har bydd på sine utfordringer. Det er riktignok en cocker spaniel, men jaktcockeren er noe heeeeelt annet enn det man forbinder med en cocker.

På en måte er hun veldig lett å trene. På en annen måte veldig vanskelig. Alt skjer fort. Sånn ordentlig fort-fort! Jeg har hatt 3 border collier på en gang så jeg er vant til tempo og energi. Det å ha Lykke er som å ha 10 Border collier, på samme alder, på en gang…

_DSC0026

Foto: Gro Saugerud (c)

Jeg har lagt et grundig, gjennomtenkt og godt grunnlag for framtiden som fuglehund. Jeg fikk henne da hun var 13 uker og det var litt av hvert å ta tak i allerede da. Hun er en lystapportør uten sidestykke og overgår enhver retriever! Disse taktene viste hun tidlig, så det var bare å ivareta gullet som kom ”rekende på ei fjøl”. Samtidig hadde hun et aldri så lite eierforhold til det hun hadde i munnen, så her måtte man trå litt varsomt.

Lykke hadde også lite lyst til å være alene. Det vil si; alene uten meg. Det var full oppstandelse hvis (når) jeg forlot rommet og aller helst ville hun være så nær hun kunne hele tiden. Dette skulle jeg jo bruke i fremtiden, men alt må være i balanse. Heldigvis var jeg i en situasjon hvor jeg kunne la henne modnes inn i ”alenelivet” og hun var rundt 10 måneder før hun var moden nok til å klare å være hjemme alene (selv om hun hadde selskap av 2 andre hunder)…

_DSC0006

Foto: Gro Saugerud (c)

All annen trening har hele tiden vært fremtidsrettet. Hun var en ganske ”gammel unghund” før hun var klar for detaljtrening som for eksempel lydighet på klasse 1 nivå. Men når hun først var voksen nok, så har ting gått i rekordfart!

Dagens trening var nok et tegn på at all jobb som er lagt ned, begynner å gi resultater. Jeg ble så overveldet over hvordan hun er å jobbe med for tiden, at jeg har meldt meg på jaktanleggsprøve og apportprøve til høsten. I dag var hun helt rå; og jeg ville bare trene og trene og trene!

_DSC2182

Foto: Gro Saugerud (c)

I mai skal jeg på jaktkurs hos Thomas Stokke. Og en skal ikke se bort fra at min lykkerus over egen hund kan få litt bein å gå på….. Jeg har jo egentlig ikke peiling på trening av jakthund, men jeg har litt greie på trening av hund generelt. Så enn så lenge gjør vi så godt vi kan;  så får Thomas rette opp alle feil og mangler og sette oss på rett kurs igjen. For det skulle jo overraske meg om det ikke var en og annen feil å ta tak i….  Men sånt blir det garantert blogg av!

_DSC2177

Foto: Gro Saugerud (c)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: