Gå pent i bånd – en dag full av «blod, svette og tårer»

_DSC0064

Søndag 28.9 arrangerte Drammen Hundesenter workshop med Åsa Ahlbom og Cecilia Hamilton. Denne gangen handlet det om å gå pent i bånd; hovedsakelig med bruk av sele. Damene fra Sverige er både kunnskapsrike og levende i sitt pedagogiske arbeid og gruppa som deltok på søndagens kurs, ble skrytt opp i skyene av begge to!

_DSC0071

I tillegg til deltagernes egne hunder, var vi heldige å få låne hunder og eiere utenfra. Det er så hyggelig at frivillige stiller opp på en søndag og villig låner ut familiens ”trekkhund” i form av en jack russel valp, en springer spaniel og en blandingshund ved navn ”Gunnar”. Tusen takk!

Jeg har kjent Åsa siden 80 – tallet og vi har utviklet vår relasjon fra deltager (for min del), til kollegaer og til venner. Åsa sitt tankesett er grunnmuren i min valpetrening og hun har inspirert meg mye opp gjennom årene. Da jeg ble introdusert for rasekunnskap via Åsa og Agneta (Geneborg), åpnet det seg en ny verden! Det var den veien jeg også ble kjent med Cecilia og fikk utøket min hundeverden med ytterligere en kollega, samarbeidspartner og venn! Jeg føler meg enormt heldig med disse flotte damene på laget – og helgen har vært storveis med et lite mini – Skandinavia rundt lørdagsbordet.

_DSC0111

Lady – en av de firebente deltagerne.

I hundesenteret trener vi gå pent med litt andre metoder, men jeg ser dette som en flott supplement og kanskje etter hvert en fullverdig erstatter. Det blir i alle fall ”i tillegg til”! Åsa bruker lite godbiter og vil jobbe mer med kommunikasjon via vårt kroppsspråk på hundens premisser. Hun ser også på å gå pent som en ”hverdagsting” som sidestilles med at hunder ikke får gå på bordet, tisse inn etc – altså at det ikke er en øvelse eller metode, men en naturlighet i at båndet skal være slakt. Det er ikke noe mellomting. Det er en måte å forholde seg til dette på, som er veldig enkel og som mange av deltagerne var veldig fornøyd med!

_DSC0123

Åsa jobber med en liten worker med navn «Kokos»

I 2006 arrangerte Åsa et seminar som omhandlet halsebåndets skadelige effekter. Cecilia hadde samtidig begynt å undersøke de hundeselene som fantes på det svenske markedet og ”hundeselens Dag” var født. På hundedagsenteret som Cecilia drev med 40 dagspensjonater, jobbet hun kontinuerlig med selebruk under lufting av hundene. All denne samlede kompetansen ble delt ut med raus hånd under søndagens workshop og det var både slitne deltagere og hunder etter endt søndag i et fantastisk høstvær!

_DSC0113

Dette er et kurs som vi vil arrangere igjen – og her får du tips om hvorfor du skal benytte sele i stedet for halsbånd, visning og demonstrasjon av ulike seletyper og få informasjon om hvilke hunder som passer til hvilke seler, demonstrasjon av hvordan du kan kommunisere med hunden på dens eget språk og bruke selen som et snilt hjelpemiddel – og ikke minst; masse praktisk trening på egen og andres hunder både med forebygging av at hunder drar i båndet og hva man gjør med hunder som drar kraftig i bånd!

_DSC0075

Jeg håper enda flere finner veien til neste workshop! Følge med på vår facebookside – vi annonserer så fort ny dato er satt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: