Norgesmesterskap for Narkotikahunder 2014!

_DSC0162

NM for narkotikahunder skulle denne gangen arrangeres av politiet i Asker og Bærum. Da er det jo bare å benytte sjansen til å reise en tur inn til Sandvika for en titt. Siden jeg selv er blitt bitt av basillen ”Spesialsøk” – var det jo moro å se yrkeshundene i sving. Og ekstra moro var det at min kusine; Ellen Saugerud Karlsen, hadde flere av sitt oppdrett til start. Av 24 deltakere var 7 av dem Spanielplassens oppdrett – og det utgjør en bra prosent og bra skussmål på ”oppdrettscv´n” . Min egen springer; Spanielplassen Bess, er jo tante til eller i slekt med flere av dem!

_DSC0067

Spanielplassens Bess – en allsidig hund som brukes til alt! 

_DSC0133

Lykke på jakttrening i fjellet

Jeg trener min egen hund til å utvikle nesa slik at hun skal bli en god fuglejeger. Eller en god fuglefinner. Jeg har nå fått tilgang på rypevinge som skal legges i fryseren med tanke på neste års spesialtrening. Da skal jeg legge på riktig luktbilde og det blir spennende å se om hun blir en bedre fuglehund med en slik trening i bagasjen.

_DSC0143

Men – denne onsdagen var det altså narkotika som gjaldt og vi observerte lydighet, objektsøk og bilsøk. Det var litt ”søksarbeid” for vår egen del også – men det var for å finne ut hvor i Sandvika konkurransen foregikk. Det hadde ikke gjort noe med litt skilting, men et Royal Canin telt reddet oss og vi fikk både sett hunder og pratet med noen av utøverne.

_DSC0151

Innimellom slagene fikk vi tid til en aldri så liten lunsj på Fellini. Selv om det er i midten av september, var det rene sommerdagen! Dagen gikk litt for fort – og jeg skulle gjerne ha sett litt mer. Men et Smeller-kurs ventet på Dikemark, så det var ingen bønn annet enn å vende nesa hjem før trafikken ble altfor ille. ”Lykke” fikk være med på miljøtrening siste timen og hun var nok veldig misunnelig på de andre hundene som fikk jobbe med nesa og ha det gøy! Det var nok en liten strek i hennes regning at hun måtte sitte stille å trene ro, gå pent i bånd og oppføre seg anstendig. Med litt hjelp av ”Sheriff” var det mye maur i rompa og lopper i blodet, så det var absolutt på sin plass med en time i byen og ikke bare skaukos og jakttrening.

_DSC0167

En kommende stjerne? Ett år gammel og med en framtid som narkotikahund?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: