Sommerkurs for valper!

Bilde

Hunder krever mye arbeid – og sommerkurset er med på å gi inspirasjon og glede! 

Årets sommerkurs for valper er over for denne gang. En intens helg fulle av informasjon og tips, kan ta ”luven” fra både den ene og den andre. Både to – og firebente blir slitne, men det er en sunn ”slitenhet”.

Bilde

Valpetrening er utrolig viktig! Tiden går (for) fort og man har ikke tid til å vente med treningen. Jo før, jo heller…. Vi jobber ikke bare med hundene, men utfordrer også eiernes syn på oppdragelse, hund, rase og treningsmetoder. Valpen i familien kan være utfordrende for store og små, og hele familien er derfor velkommen på våre kurs.

Sommerkursene er komprimerte og gir ikke rom for trening mellom kursdagene. Allikevel klarer valpene å ”henge på” og vi ser stor framgang fra fredag til søndag. Framgangen kommer av at eierne er flinke og tar til seg råd og tips og jobber hardt med hundene.

Bilde

 Mye skal læres! Innkalling, gå pent, grensesetting og mye, mye mer. Alt i positive former! Teori om mange temaer skal absorberes og nye tanker skal tenkes. Det er utrolig spennende å få være instruktør for disse! Valpene er formbare og eierne er positive – og da ligger jo alle forutsetningene tilstede for at forandringer og forbedringer skjer!

Bilde

 For å snakke i generelle vendinger, så er vi mennesker ofte ute etter forbedringer. For å kunne forbedre oss eller en situasjon, må vi være villig til å forandre oss eller det som skaper ”situasjonen”. Her ligger store utfordringer. Mange vil beholde sine vaner, tanker og metoder og samtidig har de et ønske om at ting som ikke fungerer skal bli bedre… Forbedringer krever forandringer – og dette kan være en tung vei.

 Bilde

Vi koser oss med både folk og dyr! Det er mange spørsmål som stilles og det er noen felles og gjennomgående problemer som de fleste valpeeiere sliter med; biting, renslighet, hopping, at hunden drar i bånd, at de små valpene vil ikke gå på tur, barn og hund, søvn gjennom natten, fôring, innkalling, kloklipping og mye, mye mer. De fleste valper har ikke tilgang på lekekompiser på fire bein – og dette gir jo sine utfordringer med tanke på sosialisering. På kursene arrangerer vi valpslipp – noe som er til glede for både valp og eier. Å slippe valper sammen, krever lang erfaring og gjennomtenkte lekegrupper. Alle valpene skal få positive opplevelser – og det fordrer at man ser hvilke hunder som kan gå sammen – eller at man stopper slippet hvis man ser at gruppa ikke matcher. Det kan være et puslespill å finne lekekompiser til alle, og ofte ender vi opp med mange smågrupper. På dette sommerkurset, var det enkle og fine valper og vi endte opp med to lekegrupper og mange nye venner!

Bilde

Bilde 

I august er vi klare for flere små – og første kurset er allerede fullbooket. Derfor lager vi flere valpegrupper og gleder oss til å bistå og bidra til positiv hundetrening og forhåpentligvis glade og lykkelige valper (og eiere).

Bilde

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: