Spanieltrening og nye impulser!

Bilde

Bob – en liten sjarmør på to år som er ferdig trent jakthund og snart på vei til sin nye eier på Geilo.

Alle bildene ©  er tatt av Gro Saugerud og kan ikke publiseres uten samtykke. 

I dag tok vi turen inn til Oslo for å vie dagen til spanieltrening. Min gode venninne, Hanne, har virkelig fått «blod på tann» og satt i gang med jakttrening av sin trivelige Field Spaniel; Sally. Vi er jo begge litt over gjennomsnittet interessert i hunder og hundetrening og jeg lot ikke sjansen gå fra meg da jakttrening sto på agendaen. 

Vi fikk en rask demo av en ferdigtrent hund ved navn Bob. Tore forklarte villig om hvordan jakt med spaniel ble utført og hvordan hunden skulle søke og samarbeide med fører. Alle spanieleiere bør se sin rase i arbeid! For om en spaniel kunne velge, tror jeg den hadde levd et liv i kratt, kjerr, myr, skog og vann – på jakt etter fugl og i samarbeid med sin jeger….

Bilde 

Hanne og Sally er klare for dagens økt!

Hanne og Sally har allerede deltatt på kurs i regi av Bannockfield Gundogs. I dag var det Tore Imset som sto for privattrening og det var mange nyttige tips å ta med seg. Og det var Hanne som fikk kjørt seg…. Det var mye korrigering (i en hyggelig tone av en hyggelig instruktør) av eier – ikke av hunden. «Det er alltid fører sin feil», formante Tore. Og det var mye å tenke på! Kropp, fløyte, vindretning, avstand til hunden, ord og tegn – og til tider gikk det helt i ball. For Hanne. Jeg satt jo på sidelinjen med kameraet og kunne være litt «verdensmester» for en dag. For det er veeeeldig lett og være den som ser på…. 

Bilde

En av de 12 uker gamle valpene som sjarmerte oss i senk…

Å trene jakt er noe helt annet enn å trene våre mere tradisjonelle lydighetshunder. Det å se spanielen i sitt rette element, gjør meg varm om hjertet og det er ingen tvil om at Sally koste seg. Det ble trent på spanielsøk i feltet og ro i oppflukt. Mange av våre kursdeltagere, som er settereiere, har sin fulle hyre med akkurat denne delen. Og vi fikk mange gode tips vi kan viderformidle.

Bilde

Tore og en av valpene som jeg ved en feiltagelse trodde het «Bordgrill»… Jeg vet fortsatt ikke hva den heter, men det hørtes ut som det var det som ble ropt 🙂

Innimellom slagene, fikk Sally litt ro i bilen, og Hanne fikk samlet tankene og gjorde sine oppsummeringer. Vi fikk se valpetrening og det var rett før en valp fikk plass på fanget hjem. Heldigvis (eller dessverre) var ingen av valpene for salg, så det fikk holde med å nyte synet, beundre egenskapene og kose litt med deilige og myke spaniels….. Sukk og smelt!

Bilde

Hanne i kosemodus…

Metodene er hyggelige og appellerte til mitt syn på hundetrening. Og derfor er Tore og Anine blitt spurt om de vil komme til Drammen for å holde et foredrag / temakveld om trening av fuglehunder! Det vil innbefatte spaniels, settere og retrievere – så her kan mange få nyttige tips. Foredraget vil etter all sannsynlighet etterfølges av et jaktkurs hvor det vil bli et samarbeid mellom Bannockfield og Drammen Hundeseter / Gro Saugerud.

Bilde

12 uker….. Imponerende!

Nyt gjerne bloggbildene – det var en glede å ta dem! Og så håper jeg vi ses på kurs og på treninger!

Bilde

Det er lov å bli litt trøtt når man ikke er eldre enn 12 uker…

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: