Nye spennende møter!

Bilde

Peggy Klinghammer

En blogg som denne er absolutt personlig, men  jeg prøver og ikke gjøre den altfor privat. Men det er allikevel vanskelig å skulle skrive en glad – blogg, når triste ting skjer hjemme i mitt ”normale” liv. Derfor vil jeg starte denne bloggen med å dele nettopp dette; en jeg har kjent i 30 år har gått bort og det er kjempeleit! Det var trist å lese meldingen jeg fikk i dag og ord blir litt fattige egentlig…. Jeg får ikke gått i begravelsen og Norge ble plutselig veldig langt borte og 3 uker til, ble plutselig veldig lenge….

 Bilde

Sponsortur i ulvegården

Men jeg vil allikevel forsøke å dele noe av det som har skjedd her i WP i løpet av dagen.  Det har kanskje ikke vært den meste spennende dagen i den tiden jeg har vært her, men jeg får stadig med meg litt nytt.  Amanda hadde dagens ”safety lecture for animals”. Sponsorer (de som har adoptert ulver) skulle inn til ulvene – og alle må gjennom sikkerhetsregler og en power point visning som viser dyras signaler, hva man kan gjøre – og hva man ikke kan gjøre sammen med dyra.  Amanda er dyktig og snakket om ”mixed signals”, betydning av haleføring, den artstypiske atferden og mye, mye mer. Jeg liker måten hun underviser på – gode eksempler fra hverdagen og klar og tydelig i meldingene.

Jeg ”skygget ” Laura, en av de frivillige som jobber her, gjennom en av dagens turer rundt ulveparken. Hun var også veldig dyktig og med snert og humor holdt hun store og små i ånde.

Wolf Park har vært drevet i 41 år og det var Dr. Erik Klinghammer (emigrert fra Tyskland) som startet stedet i sin tid. Han studerte etologi og WP ble bygget av tre grunner:

  • Research
  • Utdanning
  • For å lære hvordan dyr kan ha det best mulig i fangenskap

Det er rundt 25 000 som besøker WP i året. Åpningstiden er fra 1-17 og de holder turer / omvisninger hver time. På dager med mange besøkende, har de turer hver ½ time.  Stedet har 4 fulltidsansatte og er basert på mange frivillige som hjelper til. De frivillige er fra området omkring i hovedsak, men det er også ”sånne som meg” (Interns / Eksterns) som bidrar til at parken bemanningsmessig går rundt.

Og det kreves mange mennesker! Bare sosialiseringen av fjorårets ulvevalper er beregnet til 2000 timer – og det bare over noen få måneder! Det legges ned store ressurser både når det gjelder håndtering av ulver og dokumentasjon av atferd! Så her ligger det en enorm kunnskap og erfaring som jeg gjerne skulle hatt!

 Bilde

I kveld er det nok en ”ule-natt” i tillegg til et band som skal spille. Jeg skal få med meg litt av begge deler og det blir grilling og kos.

Tilbake etter Brew on the Bridge , spill og hamburger. Og regn. Men det var koselig uansett. En får tid til å småmingle litt med de en jobber med og andre frivillige og jeg blir bare bedre og bedre kjent med alle sammen. Og da blir det jo enda mer koselig også! Har fått ny romkompis  – Marie fra Italia. Hun er 28 år, er forsker og skal være her i 2 uker. Hun skal jobbe en del med revevalpene, så det blir enda en ressurs å lære noe av! Heldige meg! Om ikke det var nok, så kommer nok en forsker hit om noen dager – også hun skal jobbe med revene, men også med ulvene. Det er bare å glede seg og henge med i svingene så godt det lar seg gjøre. Spennende blir det uansett!

Natten kommer sigende og nå blir det snart tid for å finne senga. Tenker jeg plugger på meg headsettet  og hører på Enigma eller ser litt på NORSK nett-tv. En liten dose hjemland må jeg ha! Ellers gjør Bjørn Eidsvåg susen også. ( Forresten så har vi pratet og pratet og pratet i ett sett og jeg har fått en innføring i hvordan revevalpene skal testes og hva de skal testes for. De skal altså testes for den sosiale utviklingen – og dette finnes det lite litteratur på! Så da er jeg jo bare enda heldigere – som får møte så mange flinke folk! Ville bare nevne det – siden natten ikke har senket seg enda…)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: