Ulvekos og Dyreparkbesøk i Lafayette

Bilde

Ayla

Dagen startet bra! Inn til ulver , kos, klapp og foto.  Hilste på en ulv jeg ikke har vært inne hos før. Hun heter Ayla og går i et hegn for seg selv. Hun er reservert og jeg lot henne bare bruke sin egen tid. Hun virket ikke veldig tilgjengelig, så jeg koste meg mest med å ta bilder. Og da så det ut som om hun hadde det bra også. Vi tar steg for steg og kanskje i løpet av de neste ukene, vil Ayla bli tryggere og mer sosial. Det er ikke så ofte de tar inn folk til henne, men det er spennende å jobbe med dyras emosjoner og føle hvordan de tar det. Dr. Eric Klinghammer (som bygde opp WP) sa i sin tid;  You need to see the world through the eyes of the animal. Det kalte han etologi.

Godbitfanging var dagens lek og da var det på med motor og hurtigfotografering for å fange øyeblikket:

Bilde

 Bilde

Fiona ble også besøkt i dag. Hun er 1 år og barnslig og sosial. Det er lett å elske disse dyra! Men alt er på ulvens premisser. Stemning og toleranse for berøring kan skifte fort og situasjoner kan fort utvikle seg. Derfor er de nøye på sikkerhet, opplæring og dyras signaler og har utviklet gode strategier for å avlede og distrahere hvis noe skulle bygge seg opp. Så langt har jeg bare positive opplevelser med dem, men en type som Ayla minner om balansegangen.

Bilde

Ulvekyss av Fiona

Jeg besøkte Columbian Park Zoo i dag i Lafayette. En utrolig hyggelig dyrepasser ved navn Noah (nei – han hadde verken båt eller ark…) tok i mot meg og jeg fikk 1 ½ times privat guiding i parken.

Bilde

Det er en liten Dyrepark som eies av Lafayette. Det er gratis å komme inn og det var en idyllisk, liten perle. Parken har vært drevet siden 1908, men ble stengt i 2004 for total renovering. I 2007 åpnet den igjen. Denne gangen med andre dyr, større plass og flotte fasiliteter. De har to flotte undervisningsrom hvor skoleklasser kommer inn for å høre foredrag om en rekke temaer. De har interaktive spill og dyr som er trent til å være ”undervisningsdyr”.  Rommene er booket langt utover  året og barnebursdager som kan feires her er også fullbooket – ofte 3-4 selskaper hver helg.

Bilde

En skikkelig blid lama….

Jeg fikk komme bak kulissene og fikk hilse på noen virkelig artige hunder; New Guniea singing Dogs. Dette er ferale hunder som ser ut som Shiba Inu og høres mest ut som Basenji.

Bilde

New Guniea Singing Dog

Jeg fikk også hilse på en Galapagos skilpadde på 125 kg. Som var 63 år. De kan bli 120 år, så hun var kun en middelaldrende dame.  Vi gikk inn i et sommerfuglhus, men siden det  var litt for kaldt enda, var det kun noen sommerfugler der. Vakre planter og nydelig belysning gjorde huset til en liten idyll.

Bilde

Bilde

Geiter, kaniner, høner, lama og hest tuslet rundt i avdelingen som lå innunder kategoriene ”domestiserte dyr”. Otere svømte rundt i et lite basseng som var designet slik at vi kunne se hvordan de beveget seg i vann og se svømmeferdighetene. Fugler i forskjellige farger og fasonger, reptiler og aper, maursluker og dovendyr – mange fremmede arter som jeg ikke har sett på nært hold tidligere.  Kjempemorsomt å være med inn til dyra og en veldig VIP – følelse å få spesialomvisning lenge! Bilde

Pizzatid og litt avslapning før jeg ble hentet tilbake til WP. Peggy (som var gift med Eric Klinghammer) hentet meg og vi hadde en kjempehyggelig samtale på veien hjem. Det viste seg at hun drev med hundetrening og dro på hjemmebesøk til de som hadde problemer med hundene sine. Firmaet hun driver heter Courteous Canines og hun har holdt på med dette i 20 år – selv om hun nå driver mest med administrasjon av parken.

Mye spennende mennesker å snakke med. De to siste ”inters” har ankommet parken og det blir ingen nye nå før jeg reiser i midten av juni. Jeg har rommet mitt helt for meg selv og det er luksus å ha enerom hele perioden! I Afrika delte jeg rom med 4 andre og vi var totalt 15 som delte bad. Så dette er luksus å regne.  Flere opplevelser kommer – og flere blogger deles. Ulvene hilser fra USA!

Notis

1 kommentar (+add yours?)

  1. Linda Svendsen
    mai 24, 2013 @ 12:43:42

    Så gøy å høre om alt du opplever – kjempespennende med ulver!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: