Første dag i Wolf Park (blogg 2)

Bilde

Jeg må skrive blogg regelmessig, ellers husker jeg ikke halvparten av hva som skjer…. Jeg ankom sent onsdag kveld og det var stort sett nok å hilse på de andre, finne rom, re opp senga og sove. Heldigvis er det aircondition her, ellers hadde natten vært vaaarm. Fuktig og 26 varme skaper behov for kjølig luft inne.

Torsdag morgen var det å komme i gang med rutiner. Jeg er en ekstern og ikke en intern frivillig – så min dag er veldig fri. Jeg kan være med på det jeg vil og det jeg synes er interessant og aktuelt for meg. De er nøye på sikkerhet og alt skal læres ned til minste detalj; hvordan og hvorfor.

Bilde

Det er 12 ulver her og enn så lenge jobber jeg hardt med å huske navn. Det er ikke så vanskelig å se forskjell på dem, men å huske hva de heter er hundre ganger verre. Alderen på ulvene varierer fra 13 mnd. til 18 år og dette er nord-amerikanske ulver som er en del større enn de jeg jobber med på Langedrag.

Den eldste ulven; Chetan, er syk og krever behandling. I går var jeg med og observerte hvordan de jobbet med han og det er helt klart en del fordeler med å ha sosialiserte ulver! I tillegg til problemer med urinveiene, har han også et hud problem. Han lot seg vaske, børste, få sprøyte og stelles med en imponerende oppførsel som mange hunder kan se lenge etter. Han er gammel, så det blir spennende å se om det går bra. Vi får krysse fingrene.

Bilde

Vi må selv holde oss med mat og lage alle måltider. Så torsdag ble det shopping på Wallmart. Her selges alt fra våpen til melk, så det er et ganske merkelig opplegg. En diiiiiger butikk som det ikke finnes maken til i Norge! Jeg føler meg på tynn is – betalingssystemer og det meste er annerledes. Godt jeg hadde med meg en lokal som kunne bistå. Det var som å ha med en støttekontakt  – og virkelig føle at det var behov for det….

Bilde

Dana

Det er en enorm kompetanse samlet her i Wolf Park. Dana, Monty og Pat er utrolig dyktige og det er en fryd å snakke med dem og se de jobbe med ulvene. Neste blogg handler om reveungene og andre ting som skjer i parken. Ny blogg er rett rundt hjørnet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: