Tannfellingen er over – og spøkelsesalderen har begynt!

_DSC0005

Kelsie er nå 5 mnd og tannefellingen er over. Under tannfelling, får de ofte dårlig ånde og bitebehovet øker. Kelsie har vært veldig enkel hva biting angår. Av erfaring vet jeg at retrievere har en tendens til å bite mye (valpebiting) og kan være hardhente og voldsomme.

Forklaringen er at de er apportører og vil ”fylle munnen”. I sosiale situasjoner vil de gjerne bære, men små valper er ikke så myke i munnen som de voksne.  Men vi har jo en hund til, og hun har nok vært  Kelise sitt tyggebeinn i perioder. Men hun tåler det og sier i fra hvis Kelsie er for voldsom. Og så har hun også fått sin egen plass i en sofaseng i stua som gjør at hun kan få litt pause fra valpen hvis hun trenger det.

Kelsie har kommet i spøkelsesalderen. Litt har det med alder å gjøre og litt har det med mangelfull sosialisering. Kelsie røk jo korsbåndet da hun var 12 uker og da gikk det 14 dager med helt ro. De neste ukene måtte vi være forsiktige med alle fysiske utfordringer; både turer og lek med andre hunder.  Det har jo sin pris – selv for en labrador. I forrige uke begynte hun plutselig å ”boffe” og reise ragg hvis hun så andre hunder og mennesker på avstand. Så da var det bare å ”ta tyren ved hornene”.

_DSC0004

På valpekurset hun har deltatt på, har hun ikke fått leke med de andre valpen pga av skaden. Men nå fikk korsbånd være korsbånd. Det kan jo ikke ryke to ganger! Så da var det tid for lek og moro med de andre valpene – også for Kelsie sin del. Så var det tur på hundehytta og møte med flere voksne hunder og hun fikk løpe løs (i langline) å leke med de andre.  Så var det by-trening. To lange økter gjorde underverker. En stor forandring på noen få dager ble resultatet! Og jeg ble så glad for at det ikke sitter så langt inne. Men vi må opprettholde prosessen og jobbe videre mot målet; en trygg og fin hund.

Vi har begynt på litt mer organisert trening. Hodet begynner og modnes litt og hun er mottakelig for øvelser som krever litt mer konsentrasjon og ro i kroppen.  Dagens øvelse har vært ”felles dekk” og hun ligger lenge når jeg står på kort hold.  Jeg kan gå foran, bak og på siden av henne uten at hun flytter seg og hun er så tålmodig som man kan forvente av en 5 mnd. gammel valp.

_DSC0002

Jeg er storfornøyd med Kelsie – bortsett fra det siste døgnet…. Hun har fått diare med påfølgende gasslekkasje så her brenner vi duftelys for harde livet.  Hun faster akkurat nå for å roe magen. Og en labrador blir jo ikke akkurat lykkelig av at magen er tom. Men jeg blir heller ikke så lykkelig av at magen er tømt inne i stua – så nå er det sånn det blir i dag.

Ny blogg kommer snart – Kelsie opplever daglig nye ting som vi gjerne deler.  Snart kommer en oppsummering av nyttige tips i forhold til valpetrening, men frem til da – nyt våren og kos dere med de firebente!

_DSC0006

Sally – en av Kelsie`s faste treningsvenninner

_DSC0007

Vinni – en annen treningskompis for dagen

2 kommentarer (+add yours?)

  1. bontiac
    apr 29, 2013 @ 07:56:25

    Hei:)
    Trener dere på noen faste dager eller noe? Jeg kunne veldig gjerne tenke meg å trene med noen nå i sommerhalvåret:)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: