Skamklipping = vårklipp

Bilde

Vi som har spaniels har hunder med PELS! Og med vårbløyte, gjørme, kvist og kvast – så er veien kort til å ty til saksa. Både Bess (Springer) og Sally (Field) skulle klippes. Og i dag bestemte vi oss spontant for at det var på tide. Hanne gikk imiddelbart i gang med å vaske Sally og kunne stolt ringe et par timer senere å forkynne at hunden var tørr. Jeg ba henne komme og rigget i stand klippebord, saks og maskin.

Bilde

Etter å ha jobbet mange år som hundefrisør, kjente jeg mistenkelig igjen strukturen i pelsen…. Og før jeg rakk å spørre, kunne Hanne stolt forkynne at hun hadde vasket Sally med Dove. Det minnet  meg om mine tidligere kunder (og ofte pensjonister) som hadde badet hundene i Sunlight før de kom til klipping.

Bilde

Det var jo ikke så veldig nøye denne gangen. Oppdraget var å klippe henne KORT og ikke PEN, så da fikk såpe være såpe og vi skred til verket.

Bilde

I løpet av en drøy halvtime var Field `en forvandlet til en vorsteh og Hanne var storfornøyd. Hun skal riktignok stilles i juli – men det tar ikke Hanne så nøye. Vi pynter litt på fasaden innen den tid og så får det gå som det går. Utstilingsentusiastene river nok av seg håret nå, men dette er veloverveid og gjort før. Så dommerkritikken kan fortelle om en god benstamme, en pels i felling ( i vekst vil vel jeg si…) og mye annet fint – så Hanne bekymrer seg ikke nevneverdig.

Bilde

Sally er kort og skamklippet. Hanne er fornøyd og datteren ikke fullt så begeistret. For min del har jeg en like kort springer som ser ut som en pointer. Men det er så enkelt og deilig å komme hjem fra tur, hundene tørker på null komma null og det er minmalt med sand og skitt inne! Prøv selv – det er ikke pent, men sjeldent, som en venninne av meg sier. For meg er de sjeldent pene! Hurra for vårklippen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: