Ny reise forberedes

Bilde

Battle Ground er stedet jeg skal besøke. Det ligger i Indiana – eller rettere sagt; i U.S of Indiana.Indiana ligger blant annet som nabo til Kentucky, Ohio og Illinois. U.S ligger altså mellom Mexico og Canada og akkurat nå driver jeg og finner ut av reiserute og den hæsjens flyreisen. Har mottatt en 43 siders håndbok fra Wolf Park  (WP) og en 17 siders tour info. Her skal man være forberedt 🙂

Det er mye og spennende lesestoff. I WP har man ulver, coyoter, rev og bison. Det er mange publikumsaktiviteter og det ser ut som et velorganisert sted! Jeg ønsker å lære mye! Om alt! 

Men først er det alt det praktiske. Jeg får mange råde via facebook og det er heldigvis MANGE som er bereiste der ute! Hvilket flyselskap som er det beste, tips til Visum-søknad, billettbestillinger og mye annet nyttig. Tusen takk til alle som deler erfaringer. Her er jeg nokså blank altså!

Noen av tipsene er altså:

 • Icelandair; da kan jeg bruke et par dager på Island + at jeg kan ha med 2 x 23 kg. bagasje (noe jeg tror kan være lurt etter at jeg har shoppet meg arm og fattig i Wolf Park…)
 • American Airlines skulle være bra. Hvis de flyr til Indiana vel og merke…
 • KLM, Lufthansa og United har fått anbefaling for da slapp jeg å styre med bagasje, passkontroll og ny innsjekking
 • United Airlines – da blir det bare en mellomlanding!
 • SAS! Direkte til NY! 
 • Så kan jeg søke om Visa Waiver på nettet og søke på den amerikanske ambassade
 • Og så kan jeg få visumfri innreise til USA!
 • Og så har jeg fått anbefaling om å fly så langt inn i landet som mulig så jeg slipper innlandsfly mer enn nødvendig. Er da Chicago det nærmeste?
 • OG at jeg må bestille billett tidlig for å få de billigste turene!
 • ESTA for Visum og Expedia.com for fly – og alt annet tar vinen seg av…. (Jeg går for Xanor! Det smeller!)
 • Akta air
 • http://www.skyscanner.net gir meg direkte fly fra Oslo til Indianapolis for 10 000.

Bilde
Jeg er så glad for at det finnes folk som har reist før meg!!!! Jeg blir alltid litt lammet av alt det praktiske. Så jo flere tips, jo bedre! For de som har reist mye, så er reisen halve moroa. For meg er det selve marerittet! Men jeg har litt høyere selvtillitt denne gangen når det gjelder å finne frem. Jeg kom meg helskinnet fra Drammen til Livingstone og der møtte jeg 20 – åringer som var på backpacking gjennom hele verden! Som mor våknet bekymringsgenet og jeg hadde vært livredd om det var MIN sønn som skulle reise rundt i verden et år! Så de er kjempetøffe – så jeg kan jo ikke være noe dårligere! Det er hyggelig å møte menesker som inspirerer til tross for sin unge alder. Ellers kanskje aller mest; på grunn av sin unge alder…..

Det er i alle fall på tide å bestille billett! Jeg skal være hjemme til Martin har feiret sin 17 års dag 9. mai, men 17. mai tror jeg at jeg hopper lett over. Jeg skal tross alt være med på et sosialiseringsprosjekt med revevalper, så jeg vil jo gjerne være med så tidlig som mulig. Så nå ser det ut som at avreisedato blir rundt 13., 14. eller 15. mai. Jeg ser ikke bort fra at jeg trenger litt hjelp til å bestille billett – for jeg er bittelittegranne forvirra. Jeg skjønner ikke hvordan alle andre klarer å finne ut av ting så lett…. 

Det blir en litt travel vinter / vår. Alle forberedelser for sommeren på Langedrag må være ferdig i løpet av tidlig mai. Alle ansettelser og kontrakter må være vel i havn før avreise, så jeg regner med at jeg skal ha foretatt alle intervjuer i løpet av første halvdel av april og fått på plass alle sommerhjelpere innen den tid. Så det blir en travel tid i «min egen park» før jeg skal besøke ulveparken i USA. 

Bilde

En av ulvene er bedøvet og skal reise til en ny park i Sverige. Scanning og siste forberedelser blir gjort før avreise.

For 2 år siden reiste jeg til Afrika og jobbet med løver. Jeg jobber til daglig med en rekke ville og tamme dyr og kommer ikke bort fra at min egen jobb er eksotisk nok. Men for meg handler det LÆRING! Lære om bevaring av dyr, opplysningsarbeid rettet mot barn og voksne – og å lære om meg selv. Det er så mange sider hos meg selv som jeg utfordrer ved en slik reise. Å reise FRA er verre enn å reise TIL. Reise fra sønnen min (som jeg gjerne skulle hatt med meg), kjæreste, familie – og hunden min :-), reise fra det trygge, vante og forutsigbare. Jeg er jo ei pyse! 

Jeg er heldig som får jobbe med ulv og gaupe daglig. Men jeg er også heldig som skal reise og oppleve nye ting! Hva jeg skal få oppleve, vet jeg ikke. Det kribler i reisenervene og hvem vet hva som kommer ut av denne turen. Min drøm er å skrive en bok eller lage en film om bevaring av dyr rettet mot barn. Eller kanskje ordet «drøm» skal byttes ut med en plan? Det låter bedre 🙂

Gleeeeeder meg til å ankomme WP! Gruuuuer meg til å fly…….

Bilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: